Požar u obiteljskoj kući u Brelima 22.06.2018

Danas u 12.29 dobili smo dojavu o požaru u kuhinji obiteljske kuće u Brelima, na adresi Podcrkavlje 10. Uslijed kvara na električnim instalacijama izgorjeli su vatrom zahvaćeni kuhinjski elementi, te je došlo do začađenja prostorije i zadimljena ostalih susjednih prostorija.

Opširnije...

Naftna mrlja u moru u Brelima 22.09.2017

Jutros oko 11 sati uočena je naftna mrlja u moru u Brelima, na plaži ispod restorana Arca. Naftna mrlja obuhvaćala je površinu oko 100 m2. Na mjesto događaja izašli su komunalni redari, djelatnici komunalnog poduzeća Greben te vatrogasci, a o svemu je obavještena i lučka kapetanija.

Opširnije...

Ispumpavanje poplavljenih objekata u Brelima 10.09.2017

Dugo najavljivana kiša donijela nam je uz osviježenje i nove radne zadaće. Obilna kiša koja je na području Brela padala nekoliko sati, stvorila je velike probleme našim mještanima.

Opširnije...

Požar otv.prostora Krilo Jesenice 07.09.2017

Jaka kiša pomogla je ugasiti požar koji je u četvrtak navečer oko 20 sati izbio na području Krila Jesenice, istočno od Splita. Tijekom noći požar se nošen jakim vjetrom rasplamsao prema Gornjoj Podstrani, ali su ga vatrogasci uspjeli stavili pod kontrolu.

Opširnije...

Požar otv.prostora Dubci 21.08.2017

Negdje oko 20:30 stigla je dojava o požaru na cesti između Dubaca i Slimena. Odmah po dojavi izlazimo sa 5 vozila i 20 vatrogasaca. Po dolasku na mjesto intervencije zatražili smo pomoć jer je bila riječ o većem požaru,

Opširnije...

Požar otv.prostora Vukušići-Prpuša 16.08.2017

Oko 13 sati dobijamo dojavu da je planuo požar na području Prpuša – Vukušići. Radilo se o području na kojem je prošli mjesec bijesnio veliki požar u kojem je izgorjelo dosta šume, maslinika i drugih poljoprivrednih kultura.

Opširnije...

Požar otv. prostora Topići 14.08.2017

Jutros oko 5 sati dobivamo dojavu o požaru otvorenog prostora u Topićima. Na teren izlaze vatrogasci iz Brela, Baške Vode i Promajne.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu Solin (Majdan) 09.08.2017

Na području Majdana kod Solina nešto iznad 14 sati izbio je požar. Vatra se širila sjeveroistočno od Mravinaca, a stigla je nadomak brze ceste Solin-Klis.

Opširnije...

Požar otv. prostora Živogošće (Blato) - 07.08.2017

U 12.11 pristigla je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Živogošće,predio Blato ispod magistrale. Dolaskom na teren utvrđeno je da se radi o većem požaru te je već prešao magistralu i velikom se brzinom širi prema sjeveru.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu-Dinara (Vrdovo) 03-06.08.2017

Proteklih par dana veliki požar bijesni na Dinari. Gori područje sjevernije od Bitelića, na predjelu Vrdovo. Gori većinom trava i nisko raslinje, a opožarena površina je za sada veća od 500 hektara.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu-Imotski (Crveno jezero) 31.07.2017

31.07 u poslijepodnevnim satima izbio je požar u Imotskom u blizini Crvenog jezera koji se nošen jakim vjetrom vrlo brzo širio uništavajući gustu borovu šumu. DVD Makarska je uz DVD Brela sudjelovala sa 2 vozila i 6 vatrogasaca.

Opširnije...

Požar otv. prostora Makarska (Gornja Volicija) 28.07.2017

Po dojavi DVD Makarska da je došlo do požara otvorenog prostora u Makarskoj na predjelu Gornja Volicija, breljanski vatrogasci izlaze na intervenciju sa jednim vozilom i tri vatrogasca. Iako nije bilo vjetra, ali zbog velike suše, požar se dosta brzo širio pa je trebalo brzo djelovati da bi se spriječilo i zaustavilo širenje požara.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu Tugare-Žrnovnica-Split 17.07.2017

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka, 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio se na Srinjine, Sitno Gornje i Donje.

Opširnije...

Požar otvorenog prostora G.Brela (Subotišće) 15.07.2017

Danas oko 12:50 izbio je veliki požar u Gornjim Brelima, predio Subotišće - Besedišće - Ivanci. Vatra je zahvatila nisko raslinje i travu, a požar se brzo prošitio nošen jakim vjetrom.Na teren su izašle vatrogasne snage iz Brela, Zadvarja, Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore, Kučića, Lovreća, Zagvozda,Omiša,DIP Divulje i sezonci JVP Split.

Opširnije...

Pozar otv. prostora na Biokovu (Kraljev Gaj) 03.07.2017

Jutros oko 10 sati primjećen je dim na Biokovu,predio Kraljev Gaj. Na teren izlaze vatrogasci iz Brela,Baske Vode,Makarske,Zadvarja i Zagvozda. S obzirom da se radilo o vrlo nepristupačnom terenu na požarište su poslana i dva kanadera ali zbog jakog vjetra nisu mogla pristupiti gašenju.

Opširnije...

Požar otvorenog prostora Brela (Planišće) 02.07.2017

Oko 18 sati u Brelima na predjelu Novaci - Planišće buknuo je požar uslijed udara groma, a već u 19 sati stavljen je pod nadzor vatrogasaca, a nešto kasnije vatra je potpuno ugašena.

Opširnije...

Požari otv. prostora Podgora-Tučepi 18-22.06. 2017

U noći 18.06 oko 2 sata ujutro izbio je požar u Gornjoj Podgori. Po dojavi na teren odmah izlaze sve raspoložive vatrogasne  snage sa cijele rivijere, a vatra nošena orkanskom burom za kratko vrijeme zahvaća veliku površinu i poprima katastrofalne razmjere.

Opširnije...

Požar na magistrali (Brela) 13.06.2017

Nešto iza 17 sati dolazi do požara na magistrali u neposrednoj blizini vatrogasnog doma (kraj Žiline kuće). S obzirom da je danas bio dan bez vjetra vatra se nije uspjela proširiti i zahvatiti gustu borovu šumu u neposrednoj blizini.

Opširnije...

Požar otv. prostora na Biokovu (Nevistine stine) 11.06.2017

Jutros oko 3 sata uočen je otvoreni plamen na Biokovu na predjelu "Nevistine stine". Zanimljivo je što niije bilo nikakve dojave o požaru ali se par sati prije počeo širiti intezivniji dim po Brelima pa je tako dežurna smjena krenula u ophodnju te uočila plamen na tom predjelu.

Opširnije...

Home Intervencije