Izlet u Brno 10.12 - 13.12.2015

Brojni su motivi izleta, a najčešći je otići na mjesto gdje još niste bili. Da bi ugodno proveli svoje vrijeme može se otići na kraći ili duži izlet u bilo koje mjesto ili grad. Mi smo ove godine za svoju destinaciju odabrali još jedan prekrasan grad u Češkoj - Brno.

Kao prvo, u Brnu su hoteli sa četiri zvezdice vrlo povoljni, imajući u vidu uslugu i veličanstvenost građevina. Brno je toliko kompaktno da vam neće trebati taksi. Osim toga, grad ima iznenađujuće mnogo atrakcija, od habsburških rezidencija, opera, koncertnih dvorana, pa sve do ikona funkcionalističke arhitekture. Ukusna hrana i dobro piće su jeftini. Masovni turizam je zaobišao Brno, a jedini izuzetak su godišnje moto trke koje se održavaju tokom ljeta. A i trke se slabo uklapaju u ovaj grad, pogotovo kada se ima u vidu da su dvije glavne atrakcije,dvorac Spielberg i Villa Tugendhat - pod zaštitom UNESCO-a.

Osim toga, provesti vikend u gradu punom pivnica, klubova i restorana - gradu od 400.000 stanovnika od kojih jednu četvrtinu čine studenti - pravi je izazov.

 

Home Arhiva Izlet u Brno 10.12 - 13.12.2015